Ο χαμός με την τρανς αθλήτρια που έσκισε στους αγώνες | Τα 11 της ημέρας


1) Η περίπτωση της Lia Thomas

Δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν παντού, αλλά στην κούρσα των γυναικών στους Κολεγιακούς Αγώνες στις ΗΠΑ συμμετείχε η τρανς κολυμβήτρια Lia Thomas -κερδίζοντας. Και έγινε χαμός.

Είναι μεγάλη κουβέντα το αν πρέπει να συμμετέχουν τα τρανς άτομα σε αγώνες και προσωπικά πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι όντως άδικο. Μου φαίνεται πρόωρο στην περίπτωσή της να συμμετέχει και εξηγούμαι:

Είναι νεότατη και, σε αντίθεση με πολλά τρανς άτομα, ξεκίνησε τη φυλομετάβαση πολύ πρόσφατα, πέρσι αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι πέρσι έπαιζε στις αντρικές κούρσες.

Λέγεται πως δεν πήγαινε και πολύ καλά. 

Προσοχή: το αριστερό σκέλος της παραπάνω εικόνας *δεν* είναι επιβεβαιωμένο, το βάζω ως ενδεικτικό των αντιδράσεων. Πάντως σε κάθε περίπτωση, Νο1 δεν ήταν στο αντρικό. 

Νιώθωντας παγιδευμένη σε ανδρικό σώμα, αποφάσισε να φοράει τα ρούχα της επιλογής της και σταδιακά άλλαξε το όνομά της.

Πέρσι διαγωνίστηκε πάλι στο αντρικό, φορώντας όμως το μαγιό της επιλογής της, δηλαδή ολόσωμο γυναικείο (φωτο αριστερά).

Το κοινό δεν την ήθελε εκεί, ούτε και οι άντρες συναθλητές οι οποίοι έλεγαν ότι ντρέπονταν να είναι στα αποδυτήρια μαζί της.

Φέτος λοιπόν, με την άδεια του Πανεπιστημίου της, πήρε μέρος στη γυναικεία κούρσα.

Το κοινό δεν την ήθελε εκεί ούτε και οι γυναίκες συναθλήτριές της οι οποίες έλεγαν ότι ντρέπονταν να είναι στα αποδυτήρια μαζί της.

Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα: όταν δεν σε θέλουν πουθενά, αλλά έχεις αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής σου, από παιδί, στην κολύμβηση, τι κάνεις;

Πολλοί έχουν δίκιο σ’ αυτήν την υπόθεση, και πρέπει να σημειώσω και κάτι:

Το Πανεπιστήμιο της επέτρεψε να συμμετέχει στους γυναικείους αγώνες καθώς από πέρσι παίρνει διάφορα φάρμακα που έχουν μπλοκάρει τις ανδρικές ορμόνες (τεστοστερόνη κλπ) και έχουν αυξήσει τις γυναικείες. Πριν της επιτραπεί η συμμετοχή, εξετάστηκαν τα επίπεδα των ορμονών της και βρέθηκαν πως είναι στα συνηθισμένα γυναικεία επίπεδα.

Παρόλα αυτά μήπως η σωματοκατασκευή της αλλά και η πολυετής εξάσκησή της πριν τη φυλομετάβαση της δίνουν έξτρα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με συναθλήτριές της;

Ένα απ’ τα memes που είδα εναντίον της

===

Επίσης όμως είδα αυτό:

Μετά τη φυλομετάβαση οι χρόνοι της χειροτέρευσαν και πάλι είναι χαμηλότεροι από άλλων γυναικών. «Βλέπετε ένα μοτίβο εδώ»; μεταφράζω. «Όχι αβαντάζ αλλά σταθερότητα. Υπάρχει λόγος που απ’ όλες τις τρανς γυναίκες που αγωνίζονται στα αθλήματα για χρόνια, η Τόμας είναι μία απ’ μοναδικές που έχει κορυφαίους χρόνους, επειδή είχε πάντα κορυφαίους χρόνους.»

Μπορεί κάποιοι αθλητές να αρχίσουν να λένε ότι είναι τρανς και παίρνοντας γυναικείες ορμόνες να αρχίσουν να σπάνε ρεκόρ βγάζοντας ένα σωρό λεφτά; Μπορεί, και γι’ αυτό και η αθλητική κοινότητα αναθεωρεί κανόνες και ψάχνει λύσεις.

Λύσεις όμως που θα περιλαμβάνουν τα πραγματικά τρανς άτομα.

Η τρανς κοινότητα είναι η πιο περιθωριοποιημένη σήμερα: Υπομένει τη χλεύη, το μίσος, τον αποκλεισμό περισσότερο από κάθε άλλη. Τα ποσοστά αυτοκτονιών (και απόπειρων) είναι στον ουρανό.

Φοβάμαι, όπως διαβάζω και στο παρακάτω τουίτ, ότι περιπτώσεις όπως της Λία Τόμας θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στα δικαιώματα των τρανς.

Liz Highleyman on Twitter: “I recognize Lia Thomas as a woman & misgendering her is cruel. But she’s competing unfairly against cisgender women thanks to the after-effects of maturing with a male physiology. I fear she’s selfishly doing more than ranting bigots to set back the cause of trans rights.😕 pic.twitter.com/iRxmHJ2j4L / Twitter”

I recognize Lia Thomas as a woman & misgendering her is cruel. But she’s competing unfairly against cisgender women thanks to the after-effects of maturing with a male physiology. I fear she’s selfishly doing more than ranting bigots to set back the cause of trans rights.😕 pic.twitter.com/iRxmHJ2j4L

Η Λία Τόμας μοιάζει, άθελά της, να προσφέρει στους έξαλλους μισάνθρωπους έξτρα πυρομαχικά για να απαξιώνουν τους τρανς ανθρώπους. Και η περίπτωσή της μπορεί να οδηγήσει -αδίκως- σε επιπλέον περιθωριοποίηση της κοινότητας και ενδεχομένως και σε πλήρη απαγόρευση συμμετοχής τρανς ατόμων στον αθλητισμό.

Η φάση είναι δίκοπο μαχαίρι, και η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους οι τρανς αντιμετωπίζουν τέτοιες φάσεις. Η δίκαιη απαίτησή τους για δικαιώματα συχνά τους γυρίζει μπούμερανγκ.

Ποια η λύση; Θα φανεί με τα χρόνια.

2) Το fake news της Λατινοπούλου. 

Κρίμα που δεν κράτησα σκρίνσοτ, δεν περίμενα ότι θα το κατέβαζε! (Δεν νομίζω ότι μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις ευθιξίας…)

Η κα Λατινοπούλου ανέβασε μια ψεύτικη είδηση νωρίτερα, ότι δηλαδή μια κολυμβήτρια που είχε διαμαρτυρηθεί για μια τρανς συναθλήτριά της στο Twitter είδε έκπληκτη το λογαριασμό της να μπλοκάρεται επειδή είχε τολμήσει να επικρίνει το γεγονός ότι η «τρανς κολυμβήτρια την κέρδισε στον τελικό, πράγμα άδικο γιατί ήταν βιολογικά άντρας».

Μόνο που η συγκεκριμένη αθλήτρια

1) Δεν είχε περάσει καν στον τελικό (έτσι το είχε μεταφράσει η κα Λατινοπούλου)

και

2) Δεν είχε ποτέ τουίτερ, όπως επιβεβαίωσε η ίδια.

Κάποιος φαρσέρ ή τρολ είχε βάλει το όνομά της και την φωτο της, μετά έγραψε την υποτιθέμενη καταγγελία εναντίον της τρανς κολυμβήτριας, και μετά όταν έσβησε το λογαριασμό (ή όταν μπλοκαρίστηκε για πλαστοπροσωπία), άνθρωποι όπως η κυρία Λατινοπούλου βρήκαν την ευκαιρία να το παίξουν εξοργισμένοι. Και να ισχυριστούν ότι το τουίτερ και η πολιτική ορθότητα λογόκριναν το θύμα της μεγάλης αδικίας, που έχασε τη νίκη μέσα απ’ τα χέρια της…

Τελικά όμως, λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση, κι όταν έγραψα στην κα Λατινοπούλου πως είχε καταρριφθεί ως fake news αυτό που ανέβασε…

Latinopoulou on Twitter: “Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. / Twitter”

Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.

… αυτή το κατέβασε. 

Ομολογώ πως δεν το περίμενα και μου έκανε εντύπωση.

Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να διπλοελέγχουμε ότι ανεβάζουμε, πράγμα που πρώτος απ’ όλους θα παραδεχτώ ότι είναι απλά ε ξ α ν τ λ η τ ι κ ό.

Όμως αξίζει, και γι’ αυτό ευγνωμονώ όσους μου στέλνουν για τυχόν ανακρίβειες που βάζω.

Και όντως βάζω, όχι ηθελημένα φυσικά. Πρόσφατο παράδειγμα:

3) Για τον κ. Μπογιόπουλο

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Όταν όμως εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το λάθος, αναρωτιέται κανείς αν απλά λέμε συνειδητά ψέματα. Ή αν ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Τα Ελληνικά Hoaxes είχαν… τολμήσει να καταρρίψουν έναν ισχυρισμό του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου σχετικά με την υποτιθέμενη «αθώωση» Μιλόσεβιτς.

Ο ισχυρισμός ήταν αυτός:

Παρόμοιους ισχυρισμούς είδαμε και σε άλλα μέσα (μεταξύ των οποίων και στο σάιτ της Χρυσής Αυγής!).

Σε εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του, ο Θάνος Σιτίστας αποκαλύπτει πως η φήμη για την υποτιθέμενη μετά θάνατον αθώωση του Μιλόσεβιτς διαδόθηκε το 2016, απ’ τη Ρωσική Προπαγάνδα. (Καμία έκπληξη):

«Ο Μιλόσεβιτς υπερασπίστηκε ο ίδιος τον εαυτό του στην πενταετή δίκη, που έληξε χωρίς ετυμηγορία, διότι πέθανε στο κελί της φυλακής στη Χάγη στις 11 Μαρτίου 2006.

Το 2016 ο ισχυρισμός περί αθώωσης του Μιλόσεβιτς απέκτησε παγκόσμια προβολή από άρθρο που εμφανίστηκε στο ρωσικό δίκτυο RT, σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην ηγέτης της Σερβίας αθωώθηκε για τις κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου. Το άρθρο του RT ήταν βασισμένο σε δημοσίευμα του Άντι Γουίλκοξον που δημοσιεύθηκε στη Counter Punch στις 1/8/2016 και στο slobodan-milocevitc.org, στις 17/7/2016.»

Είναι μεγάλη ιστορία το πώς το σάιτ τού (νεκρού πια Μιλόσεβιτς) πρωτοέγραψε ότι «τον αθώωσε το δικαστήριο της Χάγης» και αξίζει να διαβαστεί στο παραπάνω λινκ του ρεπορτάζ, η ουσία είναι όμως πως στη δίκη του Κάραζιτς το 2016 υπήρξε μια αναφορά (απ’ τις εκατοντάδες) στον Μιλόσεβιτς που βόλεψε τους υποστηρικτές του, την οποία μετέφρασαν σε πλήρη αθώωση…

Η Χάγη αναγκάστηκε να διευκρινίσει μετά από ερώτηση της Le Monde ότι όχι, δεν αθωώθηκε ο Μιλόσεβιτς, αφού δεν ήταν καν κατηγορούμενος στη δίκη που μόλις είχε τελειώσει:

«Το Δικαστήριο δεν πήρε κάποια απόφαση για την ενοχή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην ετυμηγορία εναντίον του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Πράγματι, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην υπόθεση του Κάρατζιτς. Εάν ένα άτομο τυχαίνει να είναι μέλος μιας κοινής εγκληματικής επιχείρησης ή όχι, σε μια υπόθεση που δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, δεν έχει καμία σχέση με τη δική του υπόθεση, ή τη δική του εγκληματική ευθύνη.»

Θα περίμενε κανείς πως η κατάρριψη της παραπληροφόρησης θα έκανε όσους τη διακινούσαν να αναγνωρίσουν ότι δεν υπήρξε αθώωση, ή έστω να εξηγούσαν γιατί θεωρούσαν ότι έστω και εμμέσως ήταν μια έμμεση, μικρή δικαίωση.

Ο κ. Μπογιόπουλος όμως δεν το πήρε καλά.

Όταν με στοιχεία απαντούν σε κάτι που έχεις γράψει, κι εσύ αντιδράς φωνάζοντας «Είστε ΝΑΤΟμπατσοι και αμερικανοτσολιάδες» φαίνεται να μη σε νοιάζει η αλήθεια αλλά μόνο το ποιος τη λέει.

Ο κ. Μπογιόπουλος όχι μόνο δεν ανασκεύασε ή δεν έσβησε (σαν… την Λατινοπούλου που λέει ο λόγος), όχι μόνο έβρισε τους ανθρώπους, αλλά διαμαρτυρήθηκε κιόλας στην ΕΣΗΕΑ που τα Ελληνικά Hoaxes τόλμησαν να του κάνουν fact checking.

Κι η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση για να ικανοποιήσει τον κ. Μπογιόπουλο

Για την ανακοίνωση ο αρχισυντάκτης των Ελληνικών Hoaxes θα έγραφε:

Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση έπειτα από διαμαρτυρία «από τον συνάδελφο Νίκο Μπογιόπουλο»

Μάλιστα. Πάμε να το αναλύσουμε λίγο.

Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση επειδή τα Ελληνικά Hoaxes αξιολόγησαν ψευδές άρθρο (τεκμηριωμένα ψευδές) του κ. Μπογιόπουλου περί δήθεν αθώωσης του Μιλόσεβιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Προσέξτε το… λεπτό σημείο:

Την ΕΣΗΕΑ δεν την ενόχλησε που ο «συνάδελφος Νίκος Μπογιόπουλος» έγραψε το γνωστό παραμύθι περί αθώωσης Μιλόσεβιτς, δηλαδή για να το πούμε απλά: έγραψε ΨΕΜΑΤΑ προς τους αναγνώστες. Την ενόχλησε που ενοχλήθηκε ο Μπογιόπουλος από τη δική μας… ενόχληση.

Λογική του τύπου “ήταν άδικη η κλήση του τροχονόμου στον Μπάμπη, που πέρασε με κόκκινο, γιατί… είναι δικό μας παιδί”.

Τέλος πάντων. Διαμαρτυρήθηκε ο κ. Μπογιόπουλος; (που μονίμως διαστρέφει ιστορικά γεγονότα)

Πολύ ωραία! Ψηλώσαμε ένα μπόι. Ευχαριστούμε ΕΣΗΕΑ!

****

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, έρχεται το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) με δική του έρευνα, απ’ το δικό του τμήμα Fact Checking να καταρρίψει εκ νέου όσα είχε γράψει ο κ. Μπογιόπουλος και οι διάφοροι άλλοι.

Όχι, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν αθωώθηκε το 2016

Ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο εκλιπών πρόεδρος της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αθωώθηκε για εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας, από διεθνές δικαστήριο της Χάγης άρχισε να κυκλοφορεί στο Facebook τον Μάρτιο με εκατοντάδες κοινοποιήσεις από Έλληνες χρήστες του Facebook. Όμως αυτή η ιστορία δεν είναι ακριβής: Ο Μιλόσεβιτς πέθανε πριν ολοκληρωθεί η δίκη του και δεν αθωώθηκε ποτέ, όπως επιβεβαίωσε το δικαστήριο στο AFP.

Παρότι όπως λέει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο ισχυρισμός αυτός είχε καταρριφθεί με το που είχε πρωτοκυκλοφορήσει…

… το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε εκ νέου με το Δικαστήριο της Χάγης:

Σε επικοινωνία με το AFP, το ICTY ήταν σαφές: «Η υπόθεση κατά του Ράντοβαν Κάρατζιτς ενώπιον του ICTY και του Μηχανισμού (δηλ. του Διεθνούς Υπολειμματικού Μηχανισμού για τα Ποινικά Δικαστήρια) αφορούσε μόνο την ατομική ποινική ευθύνη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, με βάση τις κατηγορίες εναντίον του, όπως ορίζονται στο κατηγορητήριο. Τυχόν αναφορές σε άλλα πρόσωπα στη δίκη ή στις εφετειακές αποφάσεις κατά του Ράντοβαν Κάρατζιτς δεν είναι καθοριστικές για την ατομική ποινική τους ευθύνη».

Προσθέτει ότι «η δίκη κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενώπιον του ICTY τερματίστηκε μετά το θάνατό του το 2006 και πριν εκδοθεί οποιαδήποτε απόφαση για την υπόθεση αυτή. Το ICTY δεν απένειμε χάρη στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς».

Αναρωτιέμαι: Θα βγάλει νέα ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ τώρα για να κουνήσει το δάχτυλο και στο Γαλλικό Πρακτορείο; Ρητορικό (φοβάμαι) το ερώτημα…

4) Για κάθε ενδιαφερόμενο (που έχει ένα μίνι αριστούργημα στο συρτάρι)

Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας & το Cinekid Festival 

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Cinekid Festival και δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίων για παιδική ταινία ή τηλεοπτική σειρά, το Cinekid Script LAB. Έχοντας εξασφαλίσει μία υποτροφία για τον μεγάλο νικητή, προκηρύσσει Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους ή τηλεοπτική σειρά, με παιδικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε ηλικίες 4-12 ετών. Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Tanweer Productions.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και συγγραφείς, καταθέτοντας τις προτάσεις/ιδέες τους έως και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

Τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 5μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι:

  • Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη, Σκηνοθέτις, Συγγραφέας, Επικεφαλής Μυθοπλασίας και Ψυχαγωγίας – ΕΡΤ
  • Ναταλύ Δούκα, Head of Content – Tanweer Productions
  • Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Consultant, Curator, Co-founder – The Page Turners
  • Νίκος Νταγιαντάς, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος
  • Αντώνης Παπαθεοδούλου, Συγγραφέας

Η Επιτροπή του Φεστιβάλ θα επιλέξει τα τρία (3) καλύτερα σενάρια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφραστούν στα αγγλικά και θα κατατεθούν για την τελική φάσης αξιολόγησης στο Cinekid Script LAB. Το σενάριο που τελικά θα επιλεγεί, θα λάβει υποτροφία (κόστος συμμετοχής, αεροπορικά, διαμονή) για το εντατικό πρόγραμμα του Cinekid Script LAB. Πρόκειται για ένα εξάμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου, με 2 δια ζώσης συναντήσεις σε Άμστερνταμ και Βερολίνο και ενδιάμεσα διαδικτυακά σεμινάρια με εκπαιδευτές αναγνωρισμένης αξίας και με πολυετή εμπειρία στον οπτικοακουστικό χώρο και το παιδικό περιεχόμενο.

Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, θα βρουν την αίτηση (και περισσότερες πληροφορίες) εδώ.

Με το καλό να δούμε ωραίες τηλεοπτικές σειρές ή και ταινίες για παιδιά!

5) Η φανταστική παραπληροφόρηση της ημέρας

Ο Lowkey «αποκάλυψε» στο τουίτερ ότι ο Ζελένσκι της Ουκρανίας ξεμπροστιάστηκε όταν κυκλοφόρησαν τα περίφημα Pandora Papers που λένε ότι έκρυβε σε οφσόρ χρήματα από Ισραηλινό του Αζόφ χρηματοδότη του.

Από κάτω τον διαψεύδει ο ίδιος ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα Pandora Papers!

«Ήμουν ο συντάκτης και ο συν-ρεπόρτερ του εν λόγω ρεπορτάζ (ψάξτο) και το έχεις διαστρεβλώσει τελείως. [Στα Pandora Papers] δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των χρημάτων, και τίποτα σχετικό με το Αζόφ.

Το φοβερό είναι πως το ψέμα για το τι έγραφαν τα Pandora Papers είχε τεράστιο αριθμό αναδημοσιεύσεων, ενώ η αλήθεια αυτού που *έβγαλε* στη δημοσιότητα τα Pandora Papers σχεδόν αγνοήθηκε.

6) Είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου

7) Τι έδειχνε η ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’90…

8) «Μα αυτά θέλει το κοινό» – Δυστυχώς είναι αλήθεια…

e-tetRadio.gr on Twitter: “Μία καταπληκτική ταινία για τον ρατσισμό που κέρδισε τρία Οσκαρ έδειξε χθες η ΕΡΤ2, “Το Πράσινο Βιβλίο”. Το τηλεοπτικό κοινό που είναι ποιοτικό την επιβράβευσε. Master Chef 21,2% Survivor 14,7% Το Πράσινο Βιβλίο 1,1% / Twitter”

Μία καταπληκτική ταινία για τον ρατσισμό που κέρδισε τρία Οσκαρ έδειξε χθες η ΕΡΤ2, “Το Πράσινο Βιβλίο”. Το τηλεοπτικό κοινό που είναι ποιοτικό την επιβράβευσε. Master Chef 21,2% Survivor 14,7% Το Πράσινο Βιβλίο 1,1%

1,1%!

9) Απεργία πείνας για να μην εμβολιαστεί…

4EverΑngry on Twitter: “Σημερα αυτη η κυρια πηρε μια αποφαση για τον εαυτο της, αγνοωντας την επιστημη της. Αυριο ποιος μου εξασφαλιζει οταν θα αποφασισει για εμενα, οτι δεν θα κανει το ιδιο? pic.twitter.com/fYh7dgZ5EM / Twitter”

Σημερα αυτη η κυρια πηρε μια αποφαση για τον εαυτο της, αγνοωντας την επιστημη της. Αυριο ποιος μου εξασφαλιζει οταν θα αποφασισει για εμενα, οτι δεν θα κανει το ιδιο? pic.twitter.com/fYh7dgZ5EM

10) Ανεβαίνει το κόμμα του φυλακισμένου Κασιδιάρη

silas serafim on Twitter: “Τι καλα? Βλεπω να μας βομβαρδιζουν για αποναζιστικοποιηση.. https://t.co/5nyPRiolpg / Twitter”

Τι καλα? Βλεπω να μας βομβαρδιζουν για αποναζιστικοποιηση.. https://t.co/5nyPRiolpg

11) Ας κλείσουμε με κάτι όμορφο

Δεν το είχα προσέξει παρότι έχω δυο γάτες στο σπίτι εδώ και 10 χρόνια, και δεκάδες γάτες στην αυλή:

Wonder of Science on Twitter: “Cats have a precise method of walking called direct registering. Their hind paws fall inside the place of their forepaws, minimizing noise and visible tracks, while ensuring more stable footing.Credit: hanamomopic.twitter.com/7fb1hCWSQA / Twitter”

Cats have a precise method of walking called direct registering. Their hind paws fall inside the place of their forepaws, minimizing noise and visible tracks, while ensuring more stable footing.Credit: hanamomopic.twitter.com/7fb1hCWSQA

Δείτε πόσο εργονομικά περπατάνε: Οι πίσω πατούσες πατούν ακριβώς εκεί που πάτησαν οι μπροστινές, ώστε να μειώνεται ο θόρυβος που κάνουν και τα ίχνη που αφήνουν, και να περπατούν με περισσότερη σταθερότητα. 😍

 

[+] Αντίο, και μην χάσετε το νέο μου ηχητικό ντοκιμαντέρ το Σάββατο

(Ή όποτε θέλετε να το ακούσετε, το καλό με τα podcasts είναι πως μένουν για πάντα.)

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Υπότιτλος: Μια μικρή προσπάθεια μετά θάνατον δικαίωσης…

*

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

Source link

Articles You Might Like

Share This Article