Παιχνίδι στο Steam είχε μήνυμα εναντίον των μασκών – Οι παίκτες αντέδρασαν αμέσως


Το Domina, ένα μικρό παιχνίδι μονομάχων στο Steam, δέχεται τις τελευταίες μέρες βομβαρδισμό από σχόλια χρηστών, αφού το patch notes που συνόδευε την τελευταία ενημέρωση του παιχνιδιού περιελάμβανε ένα μήνυμα για τα άτομα που φορούσαν μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το μήνυμα λέει επίσης ότι το να μην φοράς μάσκα θα σε «βοηθήσει να κάνεις σεξ» και υπονοεί ότι κάποια σημεία της πανδημίας είναι «ψέματα», αναφέρει το kotaku.

Η ενημέρωση, που έγινε στις 8 Μαρτίου, περιλάμβανε κάποιες διορθώσεις και νέο περιεχόμενο. Ακολουθεί το πλήρες, μήνυμα όπως εμφανίζεται αυτή τη στιγμή:

«ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΓΑΜ***** ΜΑΣΚΕΣ – Την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερμαρκετ, δοκιμάστε να δείξετε το πρόσωπό σας σε μια γυναίκα. Να έχετε αυτοπεποίθηση, χωρίς να φοβάστε τα ΨΕΜΑΤΑ – και μπορεί να βρείτε κοπέλα. Στις γυναίκες αρέσει η αυτοπεποίθηση. Δεν τους αρέσουν οι τύποι που καλύπτουν τα πρόσωπά τους από φόβο. Τι φοβάστε; Μήπως κάνετε σεξ; Ξεκολλήστε»

Αρχικά, δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια «ΨΕΜΑΤΑ» αναφέρεται ο συγγραφέας του μηνύματος. Υπονοεί ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν; Ότι η πανδημία είναι απάτη; Δεν είναι ξεκάθαρο. Είναι επίσης πιο παράξενο ότι συνδέει τις μάσκες με το σεξ.

Το Kotaku επικοινώνησε με τη Valve σχετικά με το μήνυμα και ζήτησε επίσης από τους δημιουργούς να εξηγήσουν τι εννοούσαν με τη λέξη «ψέματα».

Μετά τη δημοσίευση, το Domina έχει δεχτεί εκατοντάδες αρνητικές κριτικές στο Steam και η βαθμολογία του έπεσε από «Πολύ Θετική» σε «Συντριπτικά Αρνητική».

Όπως εξήγησε ένας χρήστης στην κριτική του, όλη αυτή η κατάσταση είναι ντροπιαστική και λυπηρή. «Οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν το patch notes σαν να έγραφαν στο Twitter»

Μετά τις αντιδράσεις, ο επίσημος λογαριασμός του παιχνιδιού στο Twitter ανέφερε ότι «ξύπνησε τον όχλο» και το «cancel culture», ενώ ανακοίνωσαν επίσης ότι το μήνυμα κατά των μασκών που εμφανίζεται στο patch παρακινεί απλά στους χρήστες να είναι πιο θαρραλέοι.

DOMINA on Twitter: “DOMINAdev: *suggests courage*woke mob: UHM NO, COURAGE IS BAD ACTUALLYand thErEs nO suCh THing aS CAnCEL CULTURE ALSO😂🤣🤡🤡🤡 pic.twitter.com/zWKrYqWEf1 / Twitter”

DOMINAdev: *suggests courage*woke mob: UHM NO, COURAGE IS BAD ACTUALLYand thErEs nO suCh THing aS CAnCEL CULTURE ALSO😂🤣🤡🤡🤡 pic.twitter.com/zWKrYqWEf1

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο άσχημα όταν βλέπουμε τα patch notes των προηγούμενων ενημερώσεων του παιχνιδιού, αφού γίνεται σαφές ότι κάποιος που εργάζεται στο παιχνίδι – ή τουλάχιστον έχει τον έλεγχο του λογαριασμού του στο Steam – είναι γεμάτος κακές απόψεις. Για παράδειγμα, μια προηγούμενη ενημέρωση περιελάμβανε μηνύματα που έλεγαν ότι ο κόσμος βλέπει πάρα πολύ πορνό.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Πόσο καλά γνωρίζεις τα Pokemon;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

Source link

Articles You Might Like

Share This Article

More Stories

Get Your Forest Fire Alerts

We track wildfires and news from satellites, newsbots and Tweets